Markant Theater Maashorst – Uden

Uitbreiding theater met evenementenaccommodatie

Opdrachtgever

Heven Groep (Heven Theater Markant Exploitatie B.V.)

Zalen

Evenementenzaal 1100+ staanplaatsen

Architect

Noahh

Vloeroppervlakte

ca. 2.000 m2 bvo

Projectomschrijving

Naast het bestaande Theater Markant is een evenementenhal/popmuziekzaal gebouwd. De entree van het gebouw is aangepast, zodat er een verbinding tot stand kwam tussen theaterzaal en nieuwe popmuziekzaal. Tevens is er in de nieuwbouw een restaurant gerealiseerd. De publieksstromen zijn aangepast.

Evenementenzaal,multifunctioneel 1.100 staanplaatsen

Ons advies

  • In team met projectmanager, architect, constructeur en gebouwinstallatieadviseur opstellen van Programma van Eisen, schetsontwerp tot en met bestek en uitvoeringsbegeleiding tijdens de bouw
  • Advieswerkzaamheden: bouwfysica, bouwakoestiek, zaalakoestiek, geluiduitstraling naar de omgeving, brandveiligheid, installatieconcepten en theatertechniek (geluid, belichting, stoffering, infrastructuur)

Resultaat
De ideale evenementenhal. Van grootse popconcerten, sfeervolle zakelijke feesten, beurzen, etentjes en bedrijfspresentaties tot intieme bijeenkomsten. Met creatieve oplossingen en slimme (ver)bouwconstructies is deze zaal zeer flexibel inzetbaar.

Voor Markant Theater Maashorst hebben wij tevens een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) gemaakt.

"We kozen bewust voor Markant omdat de evenementenzaal zo verschrikkelijk mooi speelt. Het geluid en de akoestiek zijn er geweldig!"

Barry Hay, zanger Golden Earring,