Theater de Stoep – Spijkenisse

Nieuwbouw theater

Opdrachtgever

Gemeente Spijkenisse

Zalen

Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse

Architect

UN Studio

Vloeroppervlakte

7.063 m2 bvo

Projectomschrijving

Het ontwerp van het theater richt zich op de plaatsing en oriëntatie van het gebouw in de stedelijke omgeving, terwijl het tegelijkertijd de architectonische oplossingen biedt voor behoeftes in de programmering en toegankelijkheid voor het publiek. Het plaatsen van de programma’s binnen het gebouw vraagt om een efficiënte routing door het theater, gepaard met een logische relatie met de omgeving, terwijl het design en de plaatsing van verschillende volumes gebruik maken van de natuurlijke variaties in de hoogte van de plek. De twee theaterzalen zijn zo gepositioneerd om de bezoeker te ontvangen in een golfbeweging via de foyer en het Theaterplein.
Vanuit de foyer vormt de trap naar de eerste verdieping een bindend element in de toegang tot de zalen. Het Theatercafé is geplaatst met uitzicht over het water en is ontworpen als een derde theaterzaal, in de vorm van een amfitheater.

Het theater is een transparant gebouw met veel ramen en licht.

Het gebouw is geheel ontworpen in BIM.


Ons advies

  • Het opstellen van het Programma van Eisen voor de theatertechniek en de akoestiek
  • Ontwerp en realisatie van de complete theaterinstallaties, met inbegrip van de
  • Theaterstoffering en publieksfauteuils
  • Het beantwoorden van vragen en het richtinggevend adviseren van de ontwerpende en uitvoerende partijen, gebruikers + leveranciers
  • Het beoordelen van het bouwkundig en installatietechnisch ontwerp ten behoeve van het theater.
  • Het inbrengen van een hoge mate van functionaliteit in een onderscheidend architectonisch ontwerp op een bescheiden bouwkavel, binnen budget.
  • In een later stadium hebben wij ook gewerkt aan het meerjarenonderhoudsplan (MJOP)